Domů

Desetileté výročí vlastního kousku internetu datacentra Coolhousing

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 05. leden 2016

Coolhousing-detekce-pozaru-v-datacentru_z-CoolhousingczDesáté výročí správy vlastního „kousku internetu“, autonomního systému AS35592, je pro Coolhousing pomyslným mezníkem. Z menšího datacentra až po cenově výhodnou alternativu velkých poskytovatelů, s rozvinutými službami pro malé i velké zákazníky.


Serverhousing pod značkou Coolhousing je na českém trhu již od roku 2003. V roce 2005 pak „Coolna“ získala vlastní autonomní systém, neboli vlastní sadu IP prefixů, rozsah IP adres, zjednodušeně řečeno vlastní kousek internetu.

Coolhousing se tradičně orientuje na kvalitní řešení poskytovaná za férových podmínek a s bezkonkurenčními cenami. Přesto však dokázal i v pozici firmy vlastněné výlučně tuzemským kapitálem vyrůst z původních 60 m2 na dnešních 400 m2 plochy serverových místností a především do postavení respektovaného poskytovatele. Posuďte sami.

Společnost je řádným členem peeringového uzlu NIX.CZ, do nějž provozuje dva geograficky redundantní datové spoje. Zřizuje vlastní CSIRT tým, díky němuž a díky splnění řady dalších přísných kvalifikačních podmínek je v rámci NIX.CZ také členem exkluzivní důvěryhodné sítě FENIX, chránící český internet před DDoS útoky. Vedle NIXu je Coolhousing členem také slovenských uzlů SIX a NIX.SK a rovněž největších evropských uzlů DE-CIX a AMS-IX.

Infrastruktura datového centra na Vinohradské třídě je založena na plně redundantních routerech Juniper. Vede odtud trojice přímých optických tras do sekundárních lokalit v datových centrech THP na Vinohradské třídě, CE Colo v ulici Nad Elektrárnou a Nagano v ulici U Nákladového nádraží. Veškeré technologie podporují IPv4 i IPv6 v režimu dual-stack, IPv6 adresy jsou přitom aktivně distribuovány zákazníkům. O případné DDoS útoky se stará scrubbing centrum vybavené jednotkami Radware DefensePro.

„Deset let je v IT firmě věčnost, přesto dodnes pamatujeme právě třeba přečíslování IP adres při přidělení vlastního autonomního systému, nebo nákup prvního dieselového agregátu pro jištění napájení. Coolhousing se vždy profiloval jako cenově výhodná alternativa velkých poskytovatelů, postupně však dokázal své služby rozvíjet tak, že získal důvěru řady významných nejen tuzemských firem včetně například velkých elektronických obchodů, které jsou na kvalitní službě server housingu existenčně závislé,“ shrnuje poslední desetiletí existence své firmy Karel Umlauf, majitel a výkonný ředitel Coolhousingu.

 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky