Domů

Nové WPC obklady dodají domu přírodní vzhled a vydrží až 50 let

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 19. únor 2016

wpcObkladové profily nové generace uvedla letos na trh společnost WPC – WOODPLASTIC a.s., přední český výrobce unikátních dřevoplastových materiálů dle licence Strandex Corporation (USA). Ekologické obklady jsou vhodné jak na fasádu domu, tak k obložení zídek kolem terasy. Vydrží jako nové až 50 let a jejich údržba je minimální. Vybrat si navíc můžete hned z několika barev.


Obložení venkovní zdi WPC obklady je skvělý způsob, jak dát nový vzhled fasádě i celému domu. Lze je využít také jako obklady stěn okolo terasy, zahradních zídek, pergol i například parkovacích přístřešků.

„Jedná se o moderní alternativu dřevěných obkladových profilů požívaných na provětrávané fasády, kdy je mezi obkladem a zdí průběžná odvětrávaná mezera, kterou je odváděna vlhkost,“ vysvětluje Petr Hromek, odborník na montáže z WPC – Woodplastic a.s. Profil obkladu je navíc přizpůsoben pro montáž na svislé plochy a zabraňuje pronikání dešťové vody pod obklad.

Chrání před sluncem i deštěm

„Odvětrávaná fasáda vytváří clonu, která chrání obloženou stěnu před přímým působením slunce, deště a větru. Tímto zlepšuje tepelnou pohodu obložené stěny a chrání zateplení stěny před extrémním tepelným namáháním a vlhkostí,“ uvádí Hromek s tím, že ale obklady nenahrazují tepelnou izolaci domu.

Bezúdržbový materiál

WPC prkna vizuálně i na dotek připomínají dřevo, ale díky polymerové složce mají vlastnosti, které byste u dřeva hledali jen těžko. Nemusejí se natírat a jejich údržba je naprosto minimální na rozdíl od přírodního dřeva. „Obklady omyje dostatečně déšť. V případě potřeby se mohou ručně umýt rýžákem nebo vysokotlakým čističem. I v extrémních podmínkách ale vydrží 40 až 50 let,“ říká odborník.

WPC je uměle vytvořené "dřevo", složené ze 60 % z dřevité moučky doplněné polymerem. Ten eliminuje nežádoucí vlastnosti dřeva jako je hniloba, plíseň, napadení hmyzem či kroucení. Materiál WPC se nemusí opatřovat žádnou impregnací a nezanechá na něm stopy ani sluneční záření. Oproti dřevu má podstatně nižší nasákavost, proto mu nemůže uškodit déšť ani mráz. U kvalitních plných profilů tak nehrozí, že by pod obložení zatíkalo.

Široký výběr barev

Obkladové profily ECO se vyrábějí ve variantě FOREST, v barvách teak, merbau, palisander, wenge a inox.

ROZMĚRY:                              150 x 14 x 3100 mm

EFEKTIVNÍ KRYCÍ ŠÍŘKA:       143 mm +/- 2 mm

HMOTNOST:                             2,1 kg / bm                            

                                               6,5 kg / 3,1 m

CENA:                                     254 Kč / bm                            

                                               788 Kč / 3,1 m 

wpc

Více informací získáte na webu www.woodplastic.cz


 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky