Domů

FOR ARCH 2008: Více vystavovatelů i návštěvníků

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel redakce Etm   
Pátek, 21. listopad 2008

Rozsáhlejší výstavní plocha, větší počet vystavovatelů, vyšší zahraniční účast i počet návštěvníků, taková je bilance letošního mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se konal ve dnech 23. – 27. září v Pražském veletržním areálu Letňany.

19. ročníku mezinárodního veletrhu FOR ARCH se zúčastnilo na 1039 vystavovatelů včetně spoluvystavovatelů na výstavní ploše o rozloze větší než 25 000 m2. Po sečtení placených vstupenek je již nyní zřejmé, že branami Pražského veletžního areálu Letňany prošlo na veletrh o 12 % více návštěvníků než v loňském roce. Celkem se veletrhu zúčastnilo 87 347 návštěvníků, toto číslo však není konečné, nezahrnuje totiž účastníky doprovodných programů. Finální číslo včetně doprovodných programů bude známo koncem měsíce října. Ke zvýšenému zájmu laické i odborné veřejnosti o stavební veletrh FOR ARCH bezesporu přispěla i lepší dopravní dostupnost. Letos poprvé totiž mohli návštěvníci na veletrh dojet metrem. Z výzkumu pořádající společnosti ABF také vyplynulo, že letos strávili návštěvníci na veletrhu více času než v předchozích letech. Zatímco dříve strávil návštěvník průměrně na veletrhu tři hodiny, v roce 2008 to bylo o hodinu až dvě více.

Rekordní bylo letos na veletrhu i zahraniční zastoupení. Vystavovatelé na FOR ARCH zavítali z dvaceti zemí světa, a to konkrétně z Belgie, Běloruska, Bulharska, Česká republiky, Číny, Dánska, Estonska, Finska, Chorvatska, Maďarska, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska, Španělska, Švédska, Turecka a Ukrajiny. Na veletrhu byla představena celá řada novinek a zajímavých expozic, do jejichž stavby a návrhu vystavovatelé investovali i více finančních prostředků. Vystavovatelé si totiž dobře uvědomují, že pouhá účast na veletrhu nestačí a že bez kvalitně architektonicky navrženého stánku se neobejdou. Atypické a originální expozice jsou totiž ukázkou výjimečnosti společnosti a také jedinou možností, jak na veletrhu nesplynout s konkurencí.

V areálu výstaviště v Letňanech našli návštěvníci vše, co souvisí se stavebnictvím – od prezentace špičkových technologií, přes stavební materiály a stroje, až po vybavení interiérů. Interiérům byla dokonce věnována samostatná mobilní hala 8. Návštěvníci tak dostali ucelený přehled o celé oblasti stavebnictví. Souběžně s veletrhem FOR ARCH probíhaly na výstavišti i další doprovodné veletrhy – 4. veletrh investičních příležitostí a realit FOR INVEST, 3. veletrh progresivního stavění ze dřeva FOR WOOD a 1. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů FOR ELEKTRO.

Veletrh FOR ARCH lákal svou nomenklaturou nejen odborníky z oblasti stavebnictví, ale také osoby veřejně činné. Veletrh navštívil například předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček, který se zároveň postaral o jeho oficiální zahájení. Mezi dalšími významnými hosty, kteří se stavebního veletrhu zúčastnily, se objevil Jiří Koliba, náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR, Václav Jehlička, ministr kultury ČR, Václav Havlíček, rektor ČVUT, David Kolínský, místostarosta městské části Praha – Letňany, Pavel Křeček, předseda ČKAIT, Svatopluk Zídek, prezident ČSSI nebo Bohuslav Štancl, obchodně – technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Pořadatelé veletrhu věří, že nadcházející jubilejní 20. ročník bude stejně jako ten letošní nejen místem setkání odborníků z oblasti stavebnictví, ale i přehlídkou moderních technologií a trendů.

Těšíme na setkání při účastí dalšího ročníku FOR ARCH 2009, který se uskuteční ve dnech 22. – 26. září 2009.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky