Domů

Novinky na veletrhu AMPER 2009

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel redakce Etm   
Čtvrtek, 05. únor 2009
amper2009_titlNejvětší elektrotechnická událost ve střední a východní Evropě – mezinárodní veletrh AMPER 2009 se nezadržitelně blíží. V termínu 31.3. – 3.4.2009 se již po 17té otevřou brány Pražského veletržního areálu Letňany, aby zde návštěvníci, z řad především odborné veřejnosti, nalezli novinky více než 730ti předních firem z oboru elektrotechniky a elektroniky.

Opět se potvrdil vzrůstající zájem vystavovatelů prezentovat se na této jedinečné mezinárodní oborové události. Tento trend vedl k rozšíření výstavní plochy o mobilní halu jejíž rozloha bude 3.800 m2. Veletrh AMPER tak nabírá na síle a znovu se stane synonymem kvality, prestiže, obchodních kontaktů, ale také přehlídkou novinek, trendů a inovací.
Mezinárodní účast jistě také stojí za zmínku. Již je přihlášeno více jak 130 firem z 21 zemí světa a čistá výstavní plocha přesahuje 2.230 m2. Vystavovat budou společnosti z Belgie, Běloruska, Číny, Francie, Holandska, Chorvatska, Itálie, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska, Srbska, Španělska, Švýcarska, Taiwanu, Turecka, USA a Velké Británie. Novinkou veletrhu AMPER 2009 bude národní účast Turecka a Německa.
Vzrůstající tendenci má především obor automatizace, který každoročně zvyšuje výstavní plochu a nabízí návštěvníkům nejnovější trendy. Automatizační, řídicí a regulační technika bude letos zastoupena v hale č. 3 a nově také v hale č. 8, kde ji návštěvníci naleznou společně s oborem měřicí a zkušební techniky. Dalším expandujícím oborem pro rok 2009 je osvětlení, kterému je letos nově vyhrazena samostatná sekce v hale č. 5. Pro 17. ročník se rozšířila nomenklatura oboru elektroniky o síťové služby, výpočetní techniku a zvukovou a obrazovou techniku. Spolu s telekomunikacemi tak tvoří speciální sekci, které je věnována hala č. 7.

amper2009_1

A co zajímavého bude na veletrhu k vidění?

Společnost Systemotronic, s.r.o. představí na svém stánku úspěšnou novinku - 3D bezpečnostní kamerový systém  „ SAFETY EYE “  vyvinutý ve spolupráci s automobilkou Daimler Chrysler. Safety Eye se skládá ze senzorové jednotky, vysoce výkonného počítače a bezpečnostního řízení robotizovaného pracoviště. Senzorovou jednotku tvoří velmi dynamické kamery, které snímají obrazová data monitorovaných prostorů. Počítač tato data přijímá a zpracovává na základě složitých a spolehlivých algoritmů prostorového vyobrazení.
Firma AEF s.r.o.bude mít na své expozici tyristorový napájecí systém TPC pro regulaci topných těles. Jde o kompaktní výkonový člen včetně chlazení, který lze jako celek zabudovat do rozváděče. K řízení třífázového výkonu se používá spínání při průchodu napětí nulou, popř. fázové řízení. Je určen k napájení odporových/induktivních zátěží (topných těles pro regulaci teploty apod.).
Novinkou společnosti pan-electronics, s.r.o. je pájecí set, který se skládá z mikroprocesorem řízeného napáječe WD 1M, výkonného pájecího pera WP 120 a stojánku WDH 10T s funkcí Stop + Go. Set je navrhnutý speciálně pro aplikace s požadavkem na vysoký výkon a přesnost. Extrémně rychlý náběh teploty WP 120 a možnost poklesu teploty, případně vypnutí pájecího pera pomocí Stop + Go stojánku, kombinují vysoký výkon a nízkou spotřebu energie.
Významný dodavatel řešení v oboru zabezpečeného napájení elektrickou energií, Společnost Phoenix – Zeppelin, spol. s r.o. , představí novou službu ENERGENCY. Služba ENERGENCY zajišťuje dodávku elektrické energie při plánovaných i kalamitních nestandardních situacích.
Společnost ViD ELSTROEM s.r.o. zařazuje do svého programu dodávky souprav pro snadnou montáž kabelových spojek a odboček. Jedná se o kompaktní soupravy s montážní pomůckou pro snadné provedení dokonalé kabelové spojky. Souprava obsahuje pouzdro spojky, distanční a vymezovací prvky a dvousložkovou zalévací směs.
Dvousložkovou směs lze po odstranění dělicí přepážky snadno promíchat již v přepravním obalu. Pomůcka a dostatečný nalévací otvor umožňuje velmi snadné a dokonalé zalití kabelového spoje nebo odbočky.
Toto je jen zlomek všech novinek a zajímavostí, které veletrh nabídne. 
Jako každý rok je veletrh podpořen rozsáhlou mediální kampaní, která je zaměřena především na odborníky a obchodníky z řad elektrotechniky a elektroniky. Již v roce 2008 byla kampaň rozšířena i na stavaře, architekty a celkově na obor stavebnictví, který se bez kvalitní elektrotechniky jistě neobejde. Tento trend je podpořen i kampaní v roce 2009. Nemalá pozornost je věnována i propagaci veletrhu v zahraničí, neboť počet zahraničních zájemců o veletrh stále roste, ať už se jedná o vystavovatele nebo návštěvníky.

amper2009_2

Veletrh opět nabídne doprovodný program bohatý na odborné semináře a přednášky. Jednou z nich je patnácté celostátní setkání elektrotechniků České republiky – konference VOLT. Zajímavý program připravuje i Česká asociace telekomunikací, jehož tématem  je „Telematika“. Opět budou probíhat Snídaně na veletrhu, pořádané společností L.P.Elektro. Jedním z prezentovaných témat je např. „Požární ochrana staveb z hlediska elektroinstalace“ nebo „Projektování a technické specifikace rozváděčů NN“. Polské velvyslanectví uvede odborný seminář na téma: „Energetická efektivita v Polsku“.

Další zajímavostí veletrhu AMPER 2009 bude studentská formule Cartech FS01. CTU CarTech, plným názvem Czech Technical University CarTech Formula Student/SAE Team je univerzitní tým ČVUT v Praze, který staví závodní formuli, aby se tak mohl zúčastnit soutěže pro studenty inženýrských škol. Na veletrhu AMPER 2009 si budou moci návštěvníci prohlédnout  nejen celou formuli Cartech FS01, ale také její koncepci elektroniky. Návrh splňuje aktuální trendy v oblasti automobilového průmyslu, přičemž bylo využito osvědčeného standardu CAN.  Celý systém je koncipován jako distribuovaný a v současné verzi obsahuje 5 modulů s vlastní inteligencí, které jsou spolu provázány dvěma sběrnicemi CAN. Moduly implementují funkce nutné pro konkurenceschopnost závodního automobilu současné doby. FS01 je tedy vybaven elektronickým řazením, diagnostikou s online monitoringem, řízením trakce a dalšími podpůrnými funkcemi důležitými pro moderní soutěžní automobil.  K vidění bude jak systém namontovaný přímo v závodním autě, tak i jeho reálný model umožňující nahlédnout na funkci a vlastní elektroniku.
Tradičně se bude konat i prestižní soutěž ZLATÝ AMPER 2009 o nejpřínosnější exponát veletrhu. Velký zájem o toto ocenění byl již v roce 2008 a předpokládá se, že v roce 2009 tomu nebude jinak, neboť vývoj a inovace jsou bezesporu synonymem elektrotechniky a elektroniky. Odborná komise je pro tento rok rozšířena o zahraniční účast - Slovensko, takže na hodnocení exponátů bude nahlíženo nejen s ohledem na využití, efektivitu a inovaci v České republice, ale i v zahraničí.
Dne 5. května 2008 otevřela slavnostně své brány poslední stanice metra trasy C – Letňany. Dostupnost PVA tak nabírá nový směr a návštěvníci mají skvělou možnost vyhnout se kolonám.
Pevně věříme, že AMPER 2009 bude opět úspěšný a poodhalí opět o kousek víc z budoucnosti světa elektrotechniky a elektroniky.
Aktuální informace vztahující se k přípravám veletrhu je možné sledovat na internetových stránkách: www.amper.cz.

 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky