Domů

Konference Machines Communicate 2010

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. Lucie Pilná, Sdělovací technika, spol. s r.o.   
Středa, 18. srpen 2010
logo_MachinesKonference odborného měsíčníku Sdělovací technika o komunikaci M2M, o testování a měření, sběru a distribuci dat, průmyslové automatizaci a moderních komunikačních technologiích ve výrobě, logistice a distribuci. Koná v pondělí 13. září 2010 od 13.00 hodin na Výstavišti v Brně (sál P1 pavilonu P) jako tradiční součást doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu.

K hlavním tématům v letošním roce patří:

  • internet věcí a optimalizace výrobních procesů,
  • komunikace M2M a její obchodní příležitosti,
  • aplikace technologií GPRS, NFC, WiFi a ZigBee,
  • inteligentní etikety RFID, sběr zpracování dat,
  • dálkové monitorování a správa zařízení,
  • bezdrátová komunikace v oblasti měření a regulace,
  • dálkové odečty a řízení spotřeby v sítích smart grid.

Machines Communicate, zkráceně M2M, znamená komunikaci mezi lidmi, přístroji a systémy, či transformaci dat na informace, se kterými se dá dále pracovat. Nezáleží na tom, zda tento proces nazveme machine-to-machine, man-to-machine, mobile-to-machine či machine-to-mobile. Vždy se jedná o to, co bylo v 90. letech nazýváno telemetrie, telematika, device relationship management, dálkové monitorování apod. Zjednodušeně je M2M propojení věcí nejen v průmyslu, ale čím dál častěji i v každodenním životě. Sektor M2M je vysoce diverzifikovaná součást globální ekonomiky, která v podstatě zahrnuje propojení jakýchkoli průmyslových výrobků obsahujících zpracovávání či měření veličin.

Vestavné (embedded) systémy jsou součástí mnoha výrobků, která nás běžně obklopují, ať jsou to automobily, spotřební elektronika, lékařské přístroje nebo mobilní telefony. Protože automatizačním prostředkům poskytují potřebnou inteligenci, stávají se stále častěji také součástí systémů automatického řízení výrobních procesů, a nejde při tom vždy jen o jednotky pro komunikaci M2M.

Konference se koná pod záštitou Českomoravské elektrotechnické asociace ve spolupráci s Veletrhy Brno a.s.

Vstup podmíněn předchozí registrací na http://www.stech.cz/index.php?id_document=401158546. Informace o programu a podmínkách účasti získáte na www.stech.cz či na telefonním čísle 733 651 469.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky