Domů

Veletrh AMPER 2011 již brzy na Výstavišti Brno

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 24. únor 2011

amper_2011_titlPřípravy 19. ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2011 jsou v plném proudu, a to jak z hlediska doladění posledních organizačních detailů, tak i realizace mediální kampaně. Ve vrcholných fázích příprav je i bohatý doprovodný programu, který návštěvníkům nabízí odborné konference, semináře, kurzy a workshopy z celé škály aktuálně diskutovaných témat zaměřených na odbornou návštěvnost. Téměř měsíc před zahájením veletrhu AMPER 2011 přináší 540 vystavujících společností z 23 zemí světa. Jméno největší akce ve svém oboru potvrzuje i účast např. ABB, ABBAS, ADI Global Distribution (Honeywell, spol. s r.o.), BALLUF CZ, BLUMENBECKER PRAG, B + R Automatizace, ČEZ, Danfoss Solar Inverters A/S, ELCOM, ENSTO Czech, Fischer elektronik součástkový distributor, HARTING, HEIRU CZ, JABLOTRON ALARMS, KACO new energy, LABARA, LAPP KABEL, MAGE SOLAR GmbH, OEZ, MITSUBISHI ELECTRIC EUROPE B.V., OMRON ELECTRONICS, PHOENIX CONTACT, Quittner & Schimek, REC Solar Germany, ROCKWELL AUTOMATION, SIEMENS, TURCK, Weidmüller, Win Win Precision technology Co. a mnoho dalších neméně významných vystavovatelů.

Na specializovaném souběžném veletrhu optické a fotonické techniky - OPTONIKA 2011 se představí např. společnosti DIOPTRA Turnov, ECOGLASS, LINTECH, Laser 2000 GmbH, MediCom, MIT, Podnikatelské centrum Rumburk, VTP, své výsledky bude prezentovat také Fyzikální ústav AV ČR, Ústav přístrojové techniky AV ČR či Západočeská univerzita Plzeň a další.

Z doprovodného programu veletrhu lze zmínit například VIII. mezinárodní konference Inteligentní budovy 2011, seminář DPS a vše kolem nich, seminář „Moderní trendy v telekomunikacích" organizovaný ČAT, či kvalifikovaný seminář o správném navržení a provedení elektroinstalace nebo semináře o uplatnění rozváděčů nízkého napětí v praxi, který pořádá vzdělávací agentura L.P.Elektro. Stěžejním tématem bude také energetika. Novinky a zajímavé diskuse v této oblasti přinese Konference Energetika pro města, konference Energie pro budoucnost, či seminář České fotovolatické asociace - „Další kroky fotovolatiky v ČR". Novinkou pro rok 2011 je také kooperační setkání, v rámci kterého mohou přihlášení zájemci efektivně a bez dalších nákladů hledat strategického partnera pro svůj výzkum a vývoj nebo podnikání. Žhavým tématem budou také inovace - v rámci semináře „Galerie inovací" získají účastníci informace o Technologickém profilu ČR a jeho významu pro inovační firmy, o zvládání inovačních procesů atd.

Tradiční a všeobecně známou je i prestižní soutěž vystavovatelů veletrhu ZLATÝ AMPER. Tato soutěž o nejpřínosnější exponát je organizována za podpory ČVUT Praha, EZÚ Praha, VUT Brno, VŠB-TU Ostrava a nově také EIA - Českomoravská elektrotechnická asociace.

Novinkou pro letošní rok je projekt zaměřený na podporu mladých lidí v podnikání a popularizaci technických oboru - soutěž AMPER - IDEA 2011. Tato soutěž o nejlepší podnikatelský nápad probíhá pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu a Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky. V porotě soutěže zasednou takové osobnosti, jako například Karel Janeček (RSJ Algorithmic trading), Dalibor Dědek (Jablotron), Petř Šimůnek (Economia), Jiří Šviga (Terinvest), či Stanislav Cieslar (AllForPower). Z odborné poroty můžeme zmínit například profesora Vrbu (proděkat FEEC VUT Brno), profesora Richtera (vedoucí ústavu mechatroniky a technické informatiky TUL), či profesora Hrušku (proděkan FIT VUT Brno). Předání hodnotných cen od partnerů soutěže proběhne v rámci vyhlášení výsledků soutěže ZLATÝ AMPER 2011 přímo na výstavišti v Brně - 29. 3. 2011 od 17:00 hodin. Hlavními partnery projektu jsou portál BUSYMAN.CZ, PEUGEOT.

 
insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky