Domů

Důležitost dostupnosti dat a aplikací ve světě roste

Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 17. duben 2015

Prakticky všude, kde je byznys z větší časti založen na internetovém podnikání, tedy např. u e-shopů, portálů, online magazínů a dalších webů, je klíčem k úspěchu budování důvěryhodnosti skrze kvalitní obsah. Nedílnou složkou kvalitního obsahu je pak jeho dostupnost online. Ochota zákazníků odpouštět provozovateli serverového housingu jakékoli excesy se rok od roku snižuje, protože jejich příjmy jsou stále více závislé na internetu, resp. jeho uživatelích.

Není zrovna ideální provozovat takový server přímo ve vlastních prostorách firmy. Kromě nepřetržité hrozby výpadků elektrické a internetové konektivity neposkytuje takovéto na první pohled úsporné řešení ani záruku bezpečného provozu. Pro firmy, které si to mohou dovolit, je daleko výhodnější využít některého z profesionálních poskytovatelů server-housingu. Současný trh disponuje poměrně širokou škálou těchto poskytovatelů, ale ne každý z nich dokáže nabídnout solidní záruku dostupnosti dat i při špatných klimatických podmínkách či nehodách, jako je povodeň, požár, bouřka, porucha elektrické sítě apod. Dostupnost datového serveru zdaleka není závislá výlučně na připojení k elektrické síti a internetu, ale i na kvalitním zabezpečení proti kybernetickým útokům DDoS, což je také jedna z věcí, na kterou by provozovatel server housingu/hostingu měl být připraven.

„Klíčová je pro ně hlavně dostupnost služby, zvlášť když na ní závisí podnikání. Proto naše datacentrum poskytuje firmám serverhosting na bezproblémové úrovni, navíc díky měření spotřeby energie jim umí nabídnout i velice zajímavou cenu, jelikož nepočítá provoz jen z energetických štítků serverů," dodává Jiří Dvořák, hostingový specialista společnosti Coolhousing. Jejich datacentrum sídlí v centru Prahy v areálu Stimbuilding na Vinohradské třídě, přímo v místě propojovacího uzlu NIX.cz.

Jeho technické zázemí již v minulosti pomohlo předejít celé řadě komplikací během špatných klimatických podmínek, havárií i útoků DDoS. Serverhousing od Coolhousingu tak dnes využívají hlavně ti zákazníci, kteří hledají bezproblémový chod svých aplikací, a to jak po několikavrstvému zálohování energií na delší dobu, tak i připojením do datových uzlů. 

V současné době je síť Coolhousingu přímo připojena dvěma nezávislými trasami do českého uzlu NIX.cz, vlastními přípojkami do slovenských internetových uzlů, německého uzlu a nizozemského uzlu. Zahraniční konektivitu dodává trojice poskytovatelů Dial Telecom, Fast Communication a Interoute. Kromě toho se prošel bezpečnostní certifikací projektu FENIX, jehož smyslem je umožnit v případě DoS útoků dostupnost internetových služeb v rámci zapojených subjektů. Dalšími společnostmi v projektu jsou ACTIVE 24, Casablanca INT, CESNET, CZ.NIC, ČD – Telematika, Dial Telecom, Seznam.cz a O2 Czech Republic.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky