Domů

SCADA software Citect - 1. část

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. Roman Krusberký, SCADA Servis s.r.o.   
Čtvrtek, 02. únor 2012

scada_1_titlSCADA software Citect zná česká a slovenská odborná veřejnost z výstav, odborných seminářů, ale hlavně z rozsáhlých aplikací strategického významu. Nová verze 7.20 SCADA systému Citect nyní umožňuje integrovat ještě větší technologie než kdykoliv dříve. Uživatelé kromě nových vlastností získávají lepší bezpečnost a funkcionalitu díky podpoře OS Microsoft® Windows 7. Pro usnadnění tvorby rozsáhlých systémů byly vylepšeny on-line změny a zavedena podpora technologických klusterů. Z pohledu telemetrických aplikací má velký význam přidání detailů pro technologické proměnné.

Vývoj směřuje také k požadavku koncových uživatelů mít možnost sledovat technologii nejen prostřednictvím technologických dat, ale umožnit operátorům přímý pohled na sledovanou technologii pomocí kamer a to z jednoho systému. Možnost sledovat kritické procesy přímo ze SCADA systému je nyní možná díky integraci PelcoTM kamer.

Filozofie vývoje systému z hlediska důrazu na podporu zpětné kompatibility stále chrání investici investorů do jejich do SCADA systému.

SCADA software Citect se na trh dodává ve dvou variantách – VijeoCitect pro aplikace využívající PLC systémy společnosti Scheneider Electric a CitectSCADA pro ostatní aplikace. Dodavatelem obou systémů a SCADA/telemetrickým kompetenčním centrem společnosti Schneider Electric je společnost SCADA Servis.

Co je nového ve verzi V7.20

  • Rozšířené vlastnosti proměnných (tag extensions)
  • On-line změny na alarmním, trendovém a reportním serveru
  • Nové šablony včetně rozlišení pro širokoúhlé monitory
  • Podpora Windows 7
  • Zlepšení výkonnosti systému
  • Zvýšená bezpečnost
  • Podpora instalace pouze run time verze (bez vývojového prostředí)
  • Snadná integrace s Pelco kamerami, které umožňují efektivní sledování důležitých částí technologie
  • Nové ovladače pro lepší integraci s produkty Schneider Electric používající OFS
  • Process analyst nyní může zobrazovat data z CitectHistorianu
  • Možnost ad-hoc trendování jakékoliv proměnné v nástroji Process Analyst
  • Zkrácený vývoj grafiky diky použití metadat v grafických objektech
  • Jednodušší super genie

Podpora Windows 7

Citect V7.20 plně podporuje nejnovější operační systémy W7 a WS2008. Můžete tak využít výhody a zabezpečení, které vám tyto operační systémy poskytují.

Se zvyšujícími se nebezpečím kyberterorismu a požadavky na zabezpečení systémů proti takovým útokům byla přidána další vylepšení zabezpečení jako například autentifikace SCADA serverů. Ta vytváří další úroveň ochrany řídicích systémů umístěných na korporátních sítích.

scada_1_1

Integrace Pelco kamer

Integrace funkce dohledu a vzdáleného monitorování umožňuje propojit události řídicího systému (např. alarmy v zabezpečené oblasti) se záznamy z dohledového systému těchto prostor. Poskytuje možnost přímo sledovat kritické procesy, drahá zařízení a strategický výrobní materiál a současně kontrolovat parametry procesu.

Dohled umožněný touto integrací usnadňuje operátorům rozhodování a snižuje míru možnosti špatného rozhodnutí v kritických situacích. Vizuální kontrola zařízení, perimetru či oblasti navíc zlepšuje celkovou bezpečnost.

Online změny na straně serveru

V případě provedení změny projektu (něco se změní, přidá či odebere), nemusí být alarmní, trendové či reportní servery restartovány. Po úpravě konfigurace se aplikace překompiluje a správce v okamžiku připravenosti změnu nasadit nahraje novou konfiguraci na příslušném serveru. Během této akce jsou aktualizovány jen změny, takže ostatní alarmy, trendy či reporty se zpracovávají bez přerušení. Pokud se pokusíte udělat změnu, kterou není systém schopen implementovat, systém poběží bez přerušení dále a neplatnou změnu pouze zakáže. Tím se minimalizuje risk a optimalizuje účinnost systému a kontinuita dat.

Konfigurace redundantních serverů umožňuje nyní nastavit pár redundantních komunikačních serverů na jednom počítači. Střídáním IO Serverů je možné docílit změny konfigurace komunikace úplně bez přerušení i na jednom počítači.

Zavádění změn a restarty všech serverů je možné provádět z aplikačního kódu. Tak je možné plně automatizovat nasazení změn i na vzdálených počítačích. Podrobné informace o stavu jednotlivých procesů a verzích aplikací umožňují spouštět jednotlivé procesy ve správném okamžiku (po dokončení spouštění korespondujících procesů), tak se dále snižuje případné riziko ztráty dat.

 

SCADA Servis s.r.o.
obchodně podnikatelský areál č.314/52
742 51 Mošnov
tel.: +420 595 176 473
fax: +420 595 176 881
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
internet: www.scadaservis.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky