Domů ABB představuje frekvenční měnič ACH580 vhodný pro aplikace v oblasti klimatizace, vytápění, chlazení a ventilace

ABB představuje frekvenční měnič ACH580 vhodný pro aplikace v oblasti klimatizace, vytápění, chlazení a ventilace

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 24. únor 2016

2Heidelberg/ Praha, 22. února 2016 – Zdokonalený frekvenční měnič představuje nový standard jednoduchosti, spolehlivosti, snadnosti instalace a uvedení do provozu

Jednotka ABB Pohony nově představila frekvenční měnič ACH580, určený speciálně pro široké použití v oblasti vytápění, větrání a klimatizace (HVAC). ACH580 má prověřené potlačení harmonických, intuitivní ovládací panel a vestavěný komunikační protokol BACnet. Tento měnič představuje nový standard jednoduchosti, spolehlivosti, snadnosti instalace a uvedení do provozu. Ideálně se hodí pro nepřetržitý provoz v kriticky důležitých aplikacích, například v nemocnicích a datových centrech, a umožňuje udržovat komfortní prostředí, které je nutné pro maximální produktivitu v komerčních budovách, například v kancelářích či školách.

Frekvenční měnič funguje s každým motorem určeným pro HVAC, včetně asynchronních motorů, motorů s permanentním magnetem a synchronních reluktančních motorů. Lze jej také integrovat do většiny běžných automatizačních systémů, komunikuje v jazycích běžných pro oblast HVAC, reguluje motory do výkonu až 250 kW a je připravený k okamžité instalaci (plug-and-play). Zjednodušené menu a ovládací panel určený speciálně pro oblast HVAC umožňuje rychlé a snadné uvedení do provozu. Pro potřeby průmyslu jsou funkce jako zpětnovazební řízení a předehřátí motoru zahrnuty ve standardní výbavě měniče.

Mezi hlavní přednosti ACH580 patří:

•    energetická účinnost: Frekvenční měnič ACH580 má nejvyšší možnou energetickou účinnost, a to IE2. Vyznačuje se rovněž vynikající spoluprací se všemi druhy motorů. Spojení frekvenčního měniče ACH580 a synchronního reluktančního motoru třídy IE4 poskytuje nejlepší výkon s nejvyšší energetickou účinností, jaké jsou v současnosti na trhu dostupné.

•    jednoduchost: Do frekvenčního měniče jsou integrované nezbytné prvky, jako například vestavěný komunikační protokol BACnet anebo také shodné rozměry skříně v krytí IP55 a IP21, což usnadňuje nejen instalaci a uvedení do provozu, ale také samotný výběr měniče.

•    spolehlivost: ACH580 poskytuje aktuální údaje o efektivitě systému se zaručenou přesností, sleduje, kolik energie se uspořilo, a předem poskytuje hlášení o případné potřebě servisního zásahu.

•    snadná instalace a použití: integrovaná komunikace pro HVAC umožňuje uživatelům regulovat chod aplikace, sdělovat zjištěné údaje a nativně provádět diagnostiku prostřednictvím integrovaných protokolů BACnet MS/TP a HVAC.

 ABB se snaží poskytovat svým zákazníkům také podporu a servis na nejvyšší úrovni, a to jak pro nové produkty, tak i pro výrobky starší generace. Naše servisní střediska kladou důraz na rychlost a profesionální přístup a těží ze zkušeností a znalostí servisních středisek ABB po celém světě. Naším cílem je poskytovat komplexní balíček produktů a služeb a zajistit spokojenost zákazníka po celou dobu životnosti výrobku.

Další informace najdete na http://new.abb.com/drives/HVAC

ABB (http://www.abb.com/) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách a zaměstnává více než 3 400 lidí.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky