Domů ABB Robotika představila IRB 1660ID, nejuniverzálnější kompaktní robot na trhu

ABB Robotika představila IRB 1660ID, nejuniverzálnější kompaktní robot na trhu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 16. srpen 2016

ABB_Robot_IRB1660IDMnichov, Německo, 16. srpna 2016 – Společnost ABB představila svůj nejkompaktnější robot IRB 1660ID, určený převážně pro obloukové svařování a obsluhu strojů. Jedná se zároveň o nejuniverzálnější robot své třídy. Integrované příslušenství DressPack umožňuje snadné programování a simulování předpokládaných pohybů kabelů. To vede k úspoře místa a díky nižšímu opotřebení kabelů lze dosáhnout snížení nákladů na údržbu až o 50 procent.

 „Od začátku bylo naším cílem vytvořit robot, který by nabízel špičkovou kvalitu a stabilitu v oboru obloukového svařování a zároveň rychlé, obratné a spolehlivé řešení pro obsluhu strojů,“ vysvětluje Dr. Hui Zhang, globální produktový manažer ABB Robotika. „Tento robot umožní našim zákazníkům zvýšit produktivitu, zlepšit kvalitu výrobků a zkrátit čas jednotlivých výrobních cyklů.“ Kompaktní, duté zápěstí robotu s integrovaným příslušenstvím Dress Pack je ideální pro aplikace, kde je vyžadována práce v těsném prostoru, například při obloukovém svařování nebo obsluze strojů.

„Díky úzké spolupráci s našimi zákazníky využívá robot IRB 1660ID rovněž novou generaci spolehlivých, efektivních a přesných motorů,“ připomněl Dr. Hui Zhang. „Během vývoje jsme věnovali značné úsilí tomu, aby byl robot co nejodolnější a co nejlépe chráněný. Je určený pro práci ve stísněných prostorách.“

Robot IRB 1660ID může manipulovat s břemeny o hmotnosti až 6 kg, při dosahu 1,55 metru. Následující video znázorňuje, co všechno robot IRB 1660ID dokáže: https://www.youtube.com/watch?v=SXFytFXfA44  

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB celosvětově instalovala více než 250 000 robotů. Veškeré výrobky ABB Robotika plně podporuje globální prodejní a servisní organizace ABB Robotika v 53 státech a na více než 100 místech.

Pro další informace navštivte www.abb.cz/robotika.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky