Domů Inteligentní přepínač Stratix 2500 představuje řešení vývojových potřeb sítí

Inteligentní přepínač Stratix 2500 představuje řešení vývojových potřeb sítí

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 13. červenec 2017

Nový průmyslový síťový přepínač od společnosti Rockwell Automation překlenuje propast mezi neřízenými a řízenými přepínači

Stratix_2500_SwitchVýrobci využívající neřízené síťové přepínače, kteří bojují s odstávkami nebo bezpečnostními problémy, mají nyní k dispozici alternativu k používání řízených přepínačů. Inteligentní přepínač Allen-Bradley Stratix 2500 od společnosti Rockwell Automation poskytuje stejné přínosy v oblasti zabezpečení, robustnosti, segmentace a optimalizace šířky pásma jako řízený přepínač, ale nevyžaduje rozsáhlou konfiguraci.

 

Neřízené přepínače se sice postarají o síťovou konektivitu u méně komplexních průmyslových aplikací, ale už nedokáží zajistit diagnostiku, řízení provozu nebo zlepšení zabezpečení,“ řekl Divya Venkataraman, globální produktový manažer ve společnosti Rockwell Automation. „Výrobci potřebují mnohem robustnější řešení, pokud se jejich sítě potýkají s problémy typu paketových bouří, nebo pokud si chtějí zajistit ochranu proti rostoucím bezpečnostním hrozbám. A přesně v těchto případech nachází inteligentní řešení, jako je Stratix 2500, největší uplatnění.

 

Průmyslový ethernetový přepínač Stratix 2500 dokáže bezprostředně po instalaci stanovit prioritu důležitého provozu průmyslové sítě. Navíc jej lze nakonfigurovat s ohledem na potřeby konkrétních aplikací. Výrobci mohou této flexibility využít, v rámci inovace provozů nasadit tento přepínač už dnes a vše škálovat až poté, dle aktuálních potřeb.

 

Inteligentní přepínač Stratix 2500 dalece předčí možnosti neřízených přepínačů tím, že sleduje a optimalizuje provozní tok a zprostředkovává diagnostické informace k minimalizaci odstávek. Navíc podporuje až 64 sítí VLAN pro logickou segmentaci, což umožňuje snížení celkových nákladů na vlastnictví. Zabezpečení portů navíc uživatelům umožňuje deaktivaci portů nebo řízení konektivity koncových zařízení podle MAC adresy.

Inteligentní přepínač Stratix 2500 využívá zabudovanou technologii Cisco a je součástí systému integrované architektury společnosti Rockwell Automation. To umožňuje síťovou konfiguraci, řízení a podporu za současné optimalizace integrace v rámci firemní sítě.

 

Přepínač Stratix 2500 zajišťuje díky zabudované technologii Cisco funkce zabezpečení a sledování, které ocení zejména IT specialisté, a zároveň disponuje intuitivním webovým rozhraním pro profesionály z provozů,“ řekl Samuel Pasquier, ředitel produktového managementu v divizi platforem pro IoT v rámci společnosti Cisco.

 

Tento přepínač je dalším výsledkem pokračující spolupráce mezi společnostmi Rockwell Automation a Cisco, která si klade za cíl přinášet průmyslová síťová řešení usnadňující výrobcům digitální transformaci.

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky