Domů Může Danfoss skutečně vyřešit největší výzvy v DC síti?

Může Danfoss skutečně vyřešit největší výzvy v DC síti?

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Sobota, 27. duben 2019

danfoss_dcguard

Takzvaná „válka proudů“ byla vedena před více než stoletím. Thomas Edison byl oddaným zastáncem přenosu stejnosměrného proudu (DC) zatímco Nikola Tesla věřil, že střídavý proud (AC) je tou správnou cestou. V té době se zdálo, že střídavý proud bitvu vyhrál. Především proto, že po vynalezení transformátoru byl možný přenos na velké vzdálenostiDodnes je AC hlavní formou přenosu energie, ale DC opět stává atraktivním. Většina moderních zařízení používá DC, například LED světla, počítače, mobilní telefony a frekvenční měniče. Využití DC namísto AC může zlepšit účinnost a rozměry systému o 10-20%. A rovněž je zde významný potenciál pro úsporu energie především, když se kombinuje DC síť, zásobník energie a / nebo generátory s proměnlivou rychlostí.

Hlavní výhody používání DC jsou:

méně konverzí AC na DC a DC na AC
Méně filtrů a transformátorů
Žádný jalový prouhronizace není zapotřebí
V systému pohonu může být regenerační brzdná energie (energie přicházející z motoru) opětovně použita bez jakékoliv přeměny
Nicméně, jednou z hlavních výzev, kterým stejnosměrný proud čelí je, jak zajistit selektivitu a ochranu v případě zkratu.

Jako u každé sítě, v jakémkoli místě na stejnosměrné síti, existuje riziko, že dojde k poruše obvodu. Aby se předešlo nehodám nebo zraněním, je třeba použít sofistikovaná zařízení pro ochranu proti zkratu. Danfoss Drives proto vyvinul nový VACON® NXP DCGuard ™, zkratový proudový supresor založený na přerušení proudu IGBT tranzistory. VACON® NXP DCGuard ™ detekuje a přerušuje všechny vadné stejnosměrné proudy a izoluje vadnou část systému v mikrosekundách, což nechává zdravou část nedotčenou. Tím je zajištěna plná selektivita mezi DC sítěmi.

 

 

 

 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky