Domů OnRobot: Automatizace podpoří trendy diverzifikace výroby v období po pandemii COVID

OnRobot: Automatizace podpoří trendy diverzifikace výroby v období po pandemii COVID

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 11. prosinec 2020

10 Růst prodeje robotů v ČR dle výrobních aplikací 2Praha, 10. prosince 2020 - Společnost OnRobot, vedoucí dodavatel ucelené řady robotických nástrojů pro kolaborativní aplikace, očekává v roce 2021 rychlejší přijetí automatizačních technologií v důsledku letošních změn způsobených pandemií COVID-19. Nejnovější zpráva World Robotics Report publikovaná asociací IFR (International Federation of Robotics) předpovídá na příští rok v České republice vyšší poptávku po rozšiřujícím se portfoliu kolaborativních aplikací, zejména v oblasti pick&place, balení a paletizace, zpracování materiálu a montáže.

„Krize COVID-19 ukázala, že strategie spoléhání se na jeden zdroj jsou příliš riskantní," řekl Enrico Krog Iversen, CEO společnosti OnRobot. „Výrobní průmysl bude v roce 2021 diverzifikovat rizika výpadků dodavatelského řetězce rozdělením výrobních kapacit na různá místa, z čehož budou těžit i země střední Evropy.

Aby tyto země zůstaly vysoce konkurenceschopné, nelze diverzifikaci provést bez automatizačních technologií.“

Automatizace může rovněž sloužit jako efektivní a účinná prevence infekčních chorob. Automatizovaná výroba pomáhá vyhýbat se přímému fyzickému kontaktu a shlukování lidí, čímž podstatně snižuje riziko infekce a umožňuje nepřerušovanou výrobu i v době pandemie. To osloví společnosti z nových průmyslových odvětví, které potřebují nová kolaborativní řešení pro vývoj nových nebo vylepšených robotických aplikací – například ve zdravotnictví či v potravinářském a nápojovém průmyslu.  

Podle publikované zprávy IFR patří Česká republika mezi 15 největších robotických trhů na světě. Asociace IFR uvedla, že v roce 2019 patřily v ČR mezi segmenty s nejrychleji rostoucím počtem instalovaných robotických zařízení tyto:

Kontrola kvality, testování - 10% roční růst instalací robotů v roce 2019
Manipulační operace pro paletizaci - 15% růst
Manipulační operace pro balení a přemisťování -  36% růst
Manipulační operace pro zpracování materiálu - 47% růst
Montáž - 14% růst
Nárůst počtu instalovaných robotů byl vloni nejvyšší v odvětví výroby automobilových dílů, motorových vozidel, a v kovodělném a strojírenském průmyslu.

„Mnoho národních vlád považuje krizi za příležitost k modernizaci. Nabízejí podporu digitalizace domácí výroby k dosažení co nejlepšího restartu svých ekonomik,“ řekl Vikram Kumar, generální ředitel pro EMEA ve společnosti OnRobot. „Přestože Česká republika dosáhla

v oblasti automatizace velkého pokroku, v penetraci instalovaných robotů stále zaostává za zeměmi jako Jižní Korea nebo Německo. V roce 2021 budou české výrobní společnosti mít velkou příležitost čelit výrobním výzvám prostřednictvím široce dostupných automatizačních technologií – a my jsme připraveni jim pomoci. “

O společnosti OnRobot
Produktové portfolio OnRobot představuje široký sortiment nástrojů pro kolaborativní aplikace, včetně elektrických uchopovačů, senzorů, vakuového uchopovače, oceňovaným uchopovačem Gecko a měničů nástrojů. Tato nová kombinace nabídky firmy OnRobot umožňuje rychlejší a jednodušší automatizaci aplikací jako je balení, kontrola kvality, manipulace, obsluha strojů, montáž a svařování. Vedle své centrály v dánské Odense má společnosti také pobočky v Dallasu, Soestu (v Německu), Barceloně, Varšavě, Šanghaji, Tokiu, Soulu, Singapuru a Budapešti. V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o. Pro více informací navštivte: http://www.onrobot.com.

Pro více informací prosím kontaktujte:

PR kontakt:                                     Firemní kontakt:     
Jana Cenefelsová                        Josefine Toftdal
Myr Communication                        Sales & Marketing Consultant
+420-731 455 066                          OnRobot
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript                                    +45 53 53 57 37
                                                            Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky