Domů Fotovoltaika 2024 opět v Praze, s ERÚ a velkými slevami.

Fotovoltaika 2024 opět v Praze, s ERÚ a velkými slevami.

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Neděle, 28. duben 2024

Konference fotovoltaika 2024

Obrázek fotovoltaikaKdyž jsme připravovali odborný program 2.ročníku konference Fotovoltaika 2024, dali jsme si velmi záležet, abychom  postihli veškerou důležitou oblast fofovoltaiky a také i vybrané otázky , na které se nás ptáte v diskusích. Mezi nejdůležitější patří revize a kontroly pracovních strojů. Proto i tuto přednášku najdete v programu. Nezapomněli jsme i na tolik diskutované zkoušky a přezkoušení revizních techniků na TIČR. Přední lektoři ŽSE, z.s., budou podrobně probírat záludnosti některých otázek a hledat na ně správné odpovědi. 
Tolik k části mimo fotovoltaiku.

A nyní co vše jsme připravili pro účastníky konference, kteří přijedou za námi právě proto aby se dověděli nejnovější poznatky, zkušenosti ,aplikace z oblastí fotovoltaiky. 

První téma je věnováno  přepěťovým ochranám  a ochranám fotovoltaických elektrátren proti přepětí do stejnosměrné sítě co 1500 V DC v podání Ing.Siduna 

Ti z vás, kteří se často ptáte na příčiny závad u FVE likvidovaných příslušníky HZS, najdete odpovědi ve vystoupení plukovníka Ing.Legnera, ředitele odboru IZS, PO HZS, GŘ Praha. Jeho přednáška bývá a nebude tomu jinak ani letos ,doplněna fotografiemi či videii za zásahů HZS. 

Přednáška Ing. Koupého nás seznámi se zkouškami fotovoltaických systémů před uvedením do provozu podle ČSN EN 62 446-1 + A1: 2023. 
O to zajímavější, že se bude kromě požadavků na dokumentaci, měřicím postupům při revizi a vyhledávání závad, věnovat  také i praktickým ukázkám měření. 

Druhý přednáškový den, začne obsáhlým vystoupením pana Ing.Kolaříka jednatele ze společnosti Ostrovní elektrárny, který  se ve dvouhodinové rozšířené přednášce bude věnovat hybridním a ostrovním systémům FVS s bateriemi FVE s měnoči Victron pro nákup a prodej energie na spotovém trhu. 


Přednáška PRE bude věnována připojování FVE na bytových domech do sítě dodavatele. 

Již po několikáté doplní odborné přednášky, také přední školitel osobního rozvoje v podnikání,Ing. Toman, který svou  motivační přednáškou na téma Čtyři pravdy o sebedůvěře,  dokáže získat nejen pozornost účastníků konference, ale také promluvit do duše každého, kdo hledá příčiny nízkého sebevědomí, které má vliv na získávání zakázek 

Jedna z nejdůležitějších přednášek bude věnována 
Komunitní energetice, jak budeme moci sdílet energie, legislativě, v podání vysvětlení zákonů LEX OZE I, LEX OZE II a konceptu komunitní energetiky, energetickým společenstvím. 
Bude zajímat především majitele FVE , kteří produkují vyrobenou fotovoltaickou energii, kterou mohou sdílet s jiným objekty ve svém vlastnictví, příbuznými,ale i společenstvím vlastníků bytových domů. 

Na významu této ojedinělé přednášky se podílí p.Černý ředitel odboru technické regulace elektroenergetiky a plynárenství, Energetického regulačního úřadu, tedy lektor na svém místě. Pan Černý předá své poznatky  a odpoví na dotazy účastníků ve své dvouhodinové přednášce. 
.
V závěru konference vystoupí opět dva přední lektoři ŽSE, z.s. Ing.Koval a pan Chocholáček. Ve své přednášce se budou věnovat FVE od projektu až po připojení do sítě dodavatele elektrické energie.Odpoví  i  na záludnosti při zhotovení FVE, až po její připojení do sítě dodavatele elektrické energie. 

Tolik tedy k odbornému obsahu konference. 

Pro Vás, kteří se rozhodujte o vaší účasti na konferenci je třeba připomenout řadu slev, kterou jsou poskytovány již tradičně za brzké přihlášení a úhradu účastnického poplatku, členům fb skupiny revizni technici elektrickych zarizení, učitelům střední elektrotechnických škol a učilišť. Zvlášť výhodná sleva je poskytována v akci 1 +1, tedy pokud se přihlásí dva účastníci na jednu přihlášku, druhý má účast zdarma. 
Nezapomněli jsme ani na naše seniory, kteří obdrží výraznou slevu při registraci
Opět také zařazujeme slevu pro účastníky z větší vzdálenosti, kteří obdrží slevu na dopravném.

Pro doplnění . Všichni účastníci konferenci obdrží při prezenci, zdarma publikaci Elektrotechnická příručka, svazek 1,  z edice Abeceda elektrotechnika, vydanou ŽSE, v hodnotě 500,- Kč a budou si mocitaké  zakoupit publikaci Otázky a odpovědi ke zkouškám RT na TIČR v normách a legislativě sv.2 z edice Abeceda elektrotechnika opět vydávánou  ŽSE   v ceně 900 Kč s 50% slevou .


Všechny informace, nejen o odborném programu ale i organizační obržíte na adrese 

www.fotovoltaika 2024.com  

 

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky